İsrail ordusu 347 askerinin öldüğünü açıkladı

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana kaybettiği asker sayısını duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı 9 bini aşkın Filistinlinin yaşamını yitirdiğini aktarırken, Gazze’deki acil yaralıların bakım için Türkiye’ye nakledilmesi gündemde.

İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, 5 Kasım Pazar günü yaptığı bir açıklamada ölen asker sayısını 347 olarak duyurdu.

Ölü asker sayısı, 4 Kasım Cumartesi günü 345 olarak açıklanmıştı.

Savaş başladığından beri hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı, Al Jazeera tarafından 6 Kasım itibarıyla 1405 olarak paylaşıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın rakamlarına göre ise Gazze’de 9770 kişi öldürüldü, 24 binden fazla Filistinli de yaralandı.

Al Jazeera, Batı Şeria ile birlikte toplam Filistinli can kaybının 9900’ü aştığını ve yaralı sayısının ise 27 bine yaklaştığını aktardı.

Ölümlerle birlikte tutuklamalar da devam ediyor. Sputnik International’ın Tutuklu İşleri Komitesi’nden aktardığına göre, 7 Ekim’den beri 2150 Filistinli işgal güçleri tarafından tutuklandı.

Gazze’deki hastanelerin de kullanılamaz hâle gelmesinden ötürü durumu acil olan hastaların Türkiye’ye nakli gündemde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mısırlı mevkidaşı Khaled Abdel Ghaffar ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını paylaştı.

Koca’nın açıklamasında, “Faaliyetlerine son vermek zorunda kalan Gazze’deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinde tedavi görmekte olan kanser hastaları başta olmak üzere daha önce tarafımıza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyacı olan 1.000’e yakın hasta ve yaralının, Refah sınır kapısı üzerinden Mısır’a getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Ardından, kanser hastaları ve durumu acil olanların ambulans uçaklar ve gemi hastanesi ile ülkemize transfer edilmesi planlanmakta” ifadeleri yer aldı.