ABD'den, Harkiv'de Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık mühimmat desteği

Beyaz Saray’dan 24 Mayıs Cuma günü gelen açıklamada, Rusya ile savaşı yoğunlaşan Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni askeri yardımda bulunacağı belirtildi.

Yardım paketini açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yeni paketin HIMARS olarak adlandırılan yüksek hareket kabiliyetli topçu roket sistemleri, 155 mm ve 105 mm yüksek talepli topçu mermileri, küçük silahlar ve ilave küçük silah mühimmatı ve el bombaları ile diğer ekipmanları içerdiğini aktardı.

Blinken, duyurusunda “Önceki paketlerde yer alan yardımlar halihazırda cepheye ulaşmış durumda. Ukrayna ordusunun ülke topraklarını savunmak ve halkını korumak üzere kullanabilmesi için yeni paketi de mümkün olan en kısa sürede göndereceğiz. Başkan Biden'ın da açıkça ifade ettiği üzere, ABD ve oluşturduğumuz uluslararası koalisyon, özgürlüğünü savunan Ukrayna'nın yanında yer almaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın cephe hattı boyunca saldırılarını yoğunlaştırması nedeniyle paketin son derece önemli olduğunu söyledi.

Zelenski, “Bugün Harkiv'de, halkımızı, şehirlerimizi ve toplumlarımızı korumak için savaşçılarımızı güçlendirmenin önemine ilk elden şahit oldum” dedi.