Alman Yeşiller Partisi von der Leyen’i uyardı: “Aşırı sağ ile anlaşma yaparsan destek yok”

Almanya Yeşiller Partisi, Ursula von der Leyen’in aşırı sağcı partilerle anlaşma yapması halinde, Avrupa Komisyonu başkanlığı için yeniden adaylığını desteklemeyeceklerini söyledi.

Yeşiller Partisi’nin ortak başkan adayı olan Alman Avrupa Parlamentosu Üyesi Terry Reintke, von der Leyen’in İtalyan Başbakan Giorgia Meloni’nin grubuyla anlaşması durumunda, Yeşillerin desteğini kaybedeceğini dile getirdi.

Reintke, “ECR (Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular) ile koalisyona veya çoğunluğa katılmayacağız. Ursula von der Leyen veya başka biri çoğunluk oluşturmak istiyorsa, bir seçim yapmaları gerekecek” ifadelerini kullandı.

Reintke, von der Leyen'in ECR ile anlaşmasının, AB'nin iklim kriziyle mücadele planını tehlikeye atacağını ve yeşil anlaşmanın yavaşlatılmasına veya tamamen ortadan kaldırılmasına yol açacağını söyledi.

Reintke, bu durumun sadece iklim için değil, Avrupa'nın ekonomik duruşu için de felaket olacağını kaydetti.

Yeşiller, von der Leyen'i 2019'da desteklememişti. Ancak daha sonra onun AB yeşil anlaşmasına yönelik taahhütlerinden etkilenmişlerdi.

Reintke, von der Leyen'in kendi politik grubunun baskısı altında olduğunu ve EPP'nin (Avrupa Halk Partisi) işlerin alışıldığı gibi devam etmesini istediğini ifade etti.