AP seçim sonuçlarının ardından AfD’de yeni arayışlar: Maximilian Krah milletvekili listesinden çıkarıldı

Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, Brüksel'deki Kimlik ve Demokrasi (ID) grubuna yeniden katılmaya çalışıyor. Aşırı sağcı parti, Maximilian Krah'ı Avrupa Parlamentosu'na (AP) girecek milletvekili listesinden çıkardı.

Almanya için Alternatif (AfD) Partisi en önemli adayı olan Maximilian Krah’ı Avrupa Parlamentosu (AP) delegasyonundan çıkardı. 

Aşırı sağcı parti, Krah’ın yerine Rene Aust'u atadı.

Berlin'de düzenlenen basın toplantısında AfD Eş Başkanı Alice Weidel, Berlin hükümetine erken seçim çağrısında bulundu.

Weidel, Aust'un yeni pozisyonunu açıkladığı bir konferansta gazetecilere, "İnsanlar bizim hükümet sorumluluğunu üstlenmemizi istiyor” açıklamasında bulundu.

Yeşiller'in sonunun geldiğini söyleyen Weidel, "İnsanlar Yeşiller hükümette olduğunda bunun ne anlama geldiğini anladılar. Her şeyi mahvediyorlar. Temelleri mahvediyorlar. Onlar liberal bir parti değil, bir yasaklar partisi” dedi.

Eş lider Tino Chrupalla, seçmenlerin nükleer enerjinin Almanya'ya geri döndüğünü görmek ve içten yanmalı motorlu arabaları kullanmaya devam edebilmek istediklerini dile getirdi.

Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Pazar gecesi birinci parti olarak seçimi tamamlarken, AfD özellikle genç seçmenler arasında iyi bir performans sergiledi ve ikinci parti oldu.