Hizbullah'ın İsrail'e 100'den fazla roket fırlattığı belirtildi

Lübnan Hizbullahı, İsrail’in üst düzey bir Hizbullah saha komutanını öldüren saldırısına misilleme olarak 12 Haziran Çarşamba günü İsrail’e çok sayıda roket fırlattığını açıkladı.

Reuters’a konuşan üç güvenlik kaynağı, İsrail’in 11 Haziran Salı günü geç saatlerde Lübnan’ın güneyindeki Cüveyye köyüne düzenlediği saldırıda, Ebu Taleb olarak da bilinen Taleb Abdallah adlı üst düzey saha komutanıyla birlikte üç Hizbullah savaşçısının öldüğünü söyledi.

Hizbullah’ın güney sınır şeridinin orta bölgesinden sorumlu komutanı Taleb Abdullah, sekiz aydır devam eden çatışmalarda öldürülen en üst düzey Hizbullah komutanı olarak kayıtlara geçti.

Lübnan’daki bir kaynak, Hizbullah’ın karşılık olarak 100’den fazla roket attığını ve bunun çatışmaların başladığı geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana grubun en büyük roket saldırılarından biri olduğunu belirtti.

Hizbullah, İsrail’in Cüveyye’de düzenlediği suikast olarak adlandırdığı saldırıya karşılık olarak en az dört saldırı düzenlediğini ve bunlardan birinde savaşçılarının bir İsrail askeri fabrikasına güdümlü füze attığını açıkladı.

Örgüt ayrıca Ein Zeitim ve Ami’ad’daki İsrail askeri karargahlarına ve Meron’daki bir İsrail askeri hava gözetleme istasyonuna saldırdığını ve her seferinde düzinelerce Katyuşa roketi attığını ifade etti.

İsrail, Lübnan’dan geçen yaklaşık 90 füzenin tespit edildiğini, bunların bir kısmının önlendiğini, diğerlerinin ise İsrail’in kuzeyindeki çeşitli yerlere düştüğünü ve bazı bölgelerde yangınlara neden olduğunu duyurdu.