İspanya

İber Yarımadası'nın büyük bölümünü kaplayan İspanya, 505 bin kilometrekareden fazla alanı kaplamaktadır. Başkenti Madrid olan ve parlamenter monarşi sistemiyle yönetilen ülkenin Kralı VI. Felipe, Başbakanı Pedro Sánchez'dir. 17 otonom bölge ve 2 otonom şehirin oluşturduğu ülkede 47 milyondan fazla insan yaşamaktadır.

Avrupa Birliği, NATO, G20, OECD gibi uluslararası organizasyonlara üye olan İspanya, 1,68 trilyon dolarlık gayrisafi yurt içi hasılaya sahiptir ve GSYİH'sinde turizm, hizmetler, endüstri ve tarım  sektörleri baskın rol oynamaktadır. Gelişmiş bir ekonomi olarak değerlendirilir.

Avrupa Parlamentosu seçimleri kıtanın geleceğini nasıl etkileyecek?
Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağın zaferi! İspanya da soykırım davasına müdahil olmak istiyor
Avrupa Parlamentosu seçimleri neden önemli? AB Konseyi Başkanı Charles Michel’den Filistin açıklaması İspanya Ukrayna’ya Patriot füzeleri gönderecek İsrail insanlık suçu işlemeye devam ediyor! İspanya Savunma Bakanı çok sert konuştu! İrlanda basınında Filistin gelişmeleri Avrupa Birliği'nden İspanya'ya baskı İspanya'da yolsuzluk krizi büyüyor Batılı ülkeler İsrail'e silah satışı yapma konusunda baskı altında kalıyor İspanya, Filistin devletini tanımaya hazırlanıyor İspanya'dan Ukrayna'ya yardımlar devam ediyor Türkiye dünyaya en çok dizi ihraç eden üçüncü ülke