Macaristan’dan çarpıcı Ukrayna açıklaması: “Çok büyük bir bedel ödüyoruz”

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Budapeşte’nin, Ukrayna’daki çatışmada bulunmak istemediğini, “cephede bir Macar askerinin bile bulunmasına izin vermeyeceğini” dile getirdi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Belarus’un başkenti Minsk’te Belaruslu mevkidaşı Sergei Aleinik ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sziijarto, Budapeşte hükümetinin, Ukrayna’daki çatışmada yer almak istemediğini söyledi.

Macar Bakan, “cephede bir Macar askerinin bile bulunmasına izin vermeyeceklerini” dile getirdi.

Szijjarto, “Biz Macarlar, bizim savaşımız olmamasına rağmen Ukrayna’daki savaş için çok büyük bir bedel ödüyoruz. Macaristan’ın hedefi nettir: Komşumuzda devam eden savaşta yer almak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Macaristan Dışişleri Bakanı, “savaşın askeri olarak çözülemeyeceğini” söyleyerek, “Savaş alanında bir çözüm yok” dedi.

Szijjarto ayrıca, “Macaristan’da bizler, AB ya da NATO ülkelerinin temsilcilerinin Ukrayna’ya asker gönderme arzusuna ilişkin sözleri, nükleer silah kullanma ihtimaline ilişkin açıklamaları gibi çatışmayı tırmandırmaya yönelik açıklamaları dehşetle dinliyoruz. Avrupa’dan kesinlikle asker gönderilmesi gerektiği yönündeki açıklamaları dehşetle izliyoruz. Macaristan’da iktidarda olduğumuz sürece, bir Macar’ın bile cepheye (Ukrayna’ya) götürülmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.