Suudi Madencilik Bakanı Şili’ye gidiyor

Şili hükümeti, Suudi Arabistan Madencilik Bakanının ülkelerine resmi ziyarette bulunacağını duyurdu. Özellikle Lityumun ana konu başlığı olması bekleniyor.

Baran DÖNER

Şili hükümeti tarafından 16 Haziran Pazar günü yapılan açıklamada, Suudi Arabistan madencilik bakanının Temmuz ayında Latin Amerika ülkesine seyahat edeceği ve mevkidaşı ile başkent Santiago'da görüşmeyi planladığı belirtildi.

Suudi Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bandar Alkhorayef, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı açıklamada, krallığın elektrikli araç sektörüne girmeyi hedeflediği için yurtdışından lityum tedarik etmekle ilgilendiğini söylemişti.

Bakanlık tarafından Reuters'a gönderilen bir e-postada, "Suudi Madencilik Bakanı, Temmuz ayında Şili'de olacak ve bakanla bir toplantı gerçekleştirecek ancak tarih henüz belirlenmedi" ifadeleri kullanıldı.

İsmi açıklanmayan bir hükümet kaynağı ise iki üst düzey yetkilinin lityuma yönelik potansiyel yatırım planlamalarını tartışacağını belirtti.

Güney Amerika ülkesi Şili, elektrikli araçlara güç sağlayan pillerin yapımında önemli bir malzeme olan lityum üretiminde dünyanın en büyük ikinci ülkesi konumunda bulunuyor.