Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Batı'nın Gazze'ye karşı tutumunu eleştirdi

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batılı devletlerin İsrail-HAMAS savaşına tutumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Gazze’ye yardımlarını sürdürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Holokost utancı, Batılı liderleri adeta esir almış durumda” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının akabinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Ülke ve dünya gündemindeki olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’deki sivillere yardımlarından bahsetti ve Batılı ülkelerin İsrail-HAMAS savaşındaki tutumlarını eleştirdi.

“İsrail’in 7 Ekim’den beri süren ahlaksız ve alçak saldırıları altında hayatta kalma mücadelesi veren Gazze halkına da bu anlayışla sahip çıkıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Gazzelilere ulaştırılmak üzere 11 uçak dolusu malzeme ile bir sivil insani yardım gemisini Mısır’a göndererek toplamda 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki hastanelerin vurulması ile şehirdeki kanser tedavisi gören hastalar da dahil olmak üzere 88 hasta ve bu hastaların 61 refakatçisinin Türkiye’ye getirildiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’deki su, yakıt, elektrik ve iletişimi tamamen kestiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanelerin de bombalanması yoluyla Gazzelilerin direniş azmininin kırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Gazze’deki gidişatı “Haçlı işgalleri ve İkinci Dünya Savaşı’nda yaşananları aratmayan bir gaddarlık” olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in eylemlerini de “barbarlık, eşkıyalık, devlet terörü” olarak adlandırdı.

“BATI, GAZZE’YE SAĞIR”

Gazze’de işlenen savaş suçlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İspanya gibi bir, iki vicdan sahibi ülkeyi dışarıda bırakırsak Batılı kurum ve kuruluşlar Gazze’den yükselen feryatlara kulaklarını tamamen tıkadılar. Ateşkes sözcüğünü kullanmaktan bile çekinen bir ürkeklikle, daha doğrusu korkaklıkla karşı karşıyayız. Holokost utancı, Avrupalı liderleri âdeta esir almış durumda. Sadece yöneticiler değil, Batılı entelektüeller, basın kuruşluları ve insan hakları örgütleri de aynı şekilde İsrail’i aklamanın peşinde. İsrail yönetimi de Holokost’u Filistinlilere yönelik soykırıma varan saldırıların kalkanı olarak kullanıyor” dedi.

İsrail’in ateşkes çağrısı dahil kendine yönelik her türlü tepkiyi antisemitizm iddialarıyla baskıladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını “İsrail’in ne kadar uğraşırsa uğraşsın antisemitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye’dir. Çünkü Türkiye’nin ne uzak ne yakın geçmişinde böyle bir utanç lekesi göremezsiniz. Hak bildiklerimizi birilerini rahatsız etse de cesaretle dillendirmemizin sebebi işte budur. Konuşurken rahatım, niye rahatım? Bizim borcumuz yok, ama onların [Batılı devletlerin] hepsinin İsrail’e borçları var ve onlar borç ödüyorlar sıkıntıları burada. Asıl utanç verici olan ise Batılı ülkelerin katliamlarına kılıf uydurma noktasında İsrail’le sergilediği yalan kardeşliğidir” sözleriyle sürdürdü.

ABD’nin Irak’ı işgaline atıf yaparak “Nükleer ve kimyasal silah bahanesiyle Irak’ı işgal edenlerin, İsrail’in yalanlarına arka çıkmasına artık biz de şaşırmıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tel Aviv makamlarının “Gazze’de atom bombası kullanılması” önerisinin Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından bir soruşturma başlatılmasına neden olmamasını da “Bugün İsrail’e ses çıkarmayanların, yarın başka ülkelere söyleyecek hiçbir sözü olamaz” sözleriyle eleştirdi.