Epstein'in fuhuş ağı mağdurları FBI'a dava açıyor

Pedofili ve fuhuş ağı oluşturma suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in fuhuş ağı mağdurları, FBI'a dava açtı.

Davacılar, FBI'ın Epstein'in yürüttüğü fuhuş ağıyla ilgili 1996 ile 2005'te ihbarlar aldığını ancak bunlara dair detaylı inceleme başlatmadığını iddia etti. Ayrıca istihbarat ajansının, ihbarlarla ilgili bilgileri polisle ya da diğer federal kuruluşlarla paylaşmadığı öne sürüldü.

Bu gelişmeler ek olarak FBI’ın söz konusu dönemde, eline fuhuş ağına dair fotoğraf, video ve banka hesabı gibi kayıtları gibi somut kanıtlar geçtiğine işaret edilen dava metninde şu ifadeler kullanıldı:

FBI, Amerikan halkının kendisinden beklediği görevi 20 yılı aşkın süredir yerine getirmeyerek, Jeffrey Epstein'in çok sayıda çocuğa ve genç kadına cinsel tacizde bulunmasına izin verdi

FBI, Epstein'le ilgili 2006 yılında soruşturma başlatmıştı. Milyarder, Florida eyaletinde fuhuş suçu işlediğini kabul etmesinin sonrasında 2008 yılında 13 ay hapis yatıp serbest kalmıştı. Daha sonra aynı yıl FBI, Epstein'le ilgili soruşturmayı kapatma kararı almıştı.

Davacılar, FBI’ın 2009-2019 yılları arasında Epstein’in fuhuş ağına dair ihbarlar almaya devam ettiğini ancak harekete geçmediğini öne sürüyor.

ABD Adalet Bakanlığı, iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. FBI ise hukuki süreçle ilgili bilgi paylaşılamayacağını duyurdu.

FBI hakkında başlatılan hukuki süreç, Epstein davasına yönelik olarak açıklanan son belgelerin ardından başlamıştı.

Söz konusu belgelerde, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, Kevin Spacey, Michael Jackson, Prens Andrew ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi çarpıcı isimler yer alıyor.