Ermenistan’da protestolar devam ediyor: 226 kişi gözaltına alındı

Ermenistan’da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Yaşanan olaylar sonrası aralarında muhalif milletvekillerinin de bulunduğu 226 kişi gözaltına alındı.

Ermenistan’da Başpiskopos Bagrat Galstanyan’ın çağrısıyla başkent Erivan’da hükümet karşıtı gösteriler sürüyor.

Vatan için Tavuş Hareketi”nin lideri ve Ermeni Apostolik Kilisesi Tavuş Piskoposluk Bölgesi Başpiskoposu Bagrat Galstanyan, gösteri konuşmalarına başkent Erivan’daki Aziz Anna Kilisesi’nden başladı.

Dün Erivan’daki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Başpiskopos Galstanyan, sadece son sel felaketinden büyük zarar gören Lori ve Tavuş illerine giden yolların açık olduğunu açıklamıştı.

Diğer yandan, Ermenistan İçişleri Bakanlığı, Ermeni polisinin 226 protestocuyu gözaltına aldığını ve şu anda Erivan’ın tüm sokaklarının açık olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Gözaltına alınanların tamamı polisin yasal taleplerine uymadı. Şu anda Erivan’ın tüm sokakları açık” denildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda arabasıyla bir caddeyi kapatan muhalif milletvekili Aşot Simonyan’ın, polisler tarafından sürüklenerek ve darp edilerek gözaltına alındığı kaydedildi.

Muhalif milletvekili Kristine Vardanyan’ın da orada olduğu belirtildi.