Filistin'de istifa depremi: Başbakan Muhammed Iştiyye istifa ettiğini duyurdu

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, kendisinin ve Batı Şeria’nın bir bölümünü yöneten hükümetinin istifa ettiğini açıkladı.

İsrail’in Gazze’de soykırım girişimi ve insanlık dışı saldırıları devam ederken Filistin’de istifa depremi yaşanıyor.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, kendisinin ve işgal altında bulunan Batı Şeria’nın bir bölümünü yöneten hükümetinin istifa ettiğini duyurdu.

İstifanın, “Gazze Şeridi’ne yönelik saldırgan hamleler ile Batı Şeria ve Kudüs’teki geriliminin tırmanmasının” sonrasında gerçekleştiğini belirten Iştiyye, “İstifamı sayın Başkan Mahmud Abbas’a sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Iştiyye, İsrail'in Hamas'a karşı başlattığı savaşın ardından Filistinliler arasında siyasi düzenlemeler konusunda kapsamlı bir fikir birliği oluşturulmasına olanak sağlamak için istifa ettiğini söyledi.

Iştiyye, “Filistin hükümetinin otoritesinin tüm Filistin toprakları üzerinde genişletilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gazze’de devam eden savaşın ortasında istifasını açıklayan Iştiyye, yeni hükümetin kurulması ve gerekli tedbirlerin bir an önce alınması çağrısında bulundu.

Kurulacak yeni hükümetin, Gazze’de ortaya çıkan gerçekliği dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Muhammed Iştiyye, “Gazze Şeridi’nde ortaya çıkan gerçekliği, ulusal birlik görüşmelerini ve Filistinliler arası bir uzlaşmaya duyulan ihtiyacı dikkate alan yeni hükümet ve siyasi düzenlemeler gerektirecek” değerlendirmesinde bulundu.