3 haber kaynağı Yahya Sinvar'ın 7 Ekim saldırısı kararını "yalnız" aldığını aktardı

Jerusalem Post’taki habere göre Hamas lideri Yahya Sinvar’a 7 Ekim’de gerçekleştirilen operasyonun karar alma sürecine ilişkin eleştiriler yöneltiliyor.

Sky News Arabia’dan (SNAr) aktarılan haberde Hamas Gazze sorumlusu Yahya Sinvar’ın 7 Ekim’deki saldırı kararını diğer liderlere danışmadan verdiği, bu yüzden diğer yöneticiler tarafından eleştirildiği bilgilerine yer verildi.

SNAr’a konuşan kaynaklar kararı veren ekipte Yahya Sinvar’ın yanı sıra kardeşi Muhammed Sinvar, İzzeddin el-Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif ve yardımcısı Marvan İsa’nın olduğunu ve karar ile ilgili Hamas yöneticilerinin gerisine ve siyasi bürosuna danışmadıklarını aktardı.

Şarkul Avsat’ın geçtiğimiz ocak ayında yayımladığı bir raporda da bu kararı alan beş isim olduğu ifade edilmişti. Avsat’ın listesinde Sinvar kardeşler ve Deif’e ek olarak Hamas’ın Ekonomi Sorumlusu Ruhi Müştehi ve Kassam Tugayları İstihbarat Şefi Eymen Nofal bulunurken Marvan İsa’ya yer verilmedi.

Ayrıca Avsat raporu kararın 6 Ekim’de alındığını, gizliliği sağlamlaştırmak için saha komandolarına ve Tugay liderlerine saldırıya ilişkin detayların verilmediğini öne sürdü.

Raporda yer alana göre İsmail Haniye ve Salih Aruri gibi üst düzey Hamas yetkilileri saldırıya ilişkin detaylı bilgiyi saldırıdan sadece birkaç saat önce aldı.