100'den fazla iş dünyası lideri İşçi Partisi'ne destek açıkladı

İngiltere’de 100’ü aşkın iş dünyası lideri, 4 Temmuz’da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde muhalefetteki İşçi Partisi’ne destek vereceklerini açıkladı.

Perakende, reklam, seyahat ve finans sektörlerindeki mevcut ve eski üst düzey yöneticiler bir araya gelerek bir mektubun altına imza attı.

Bu bildiride, İşçi Partisi'nin değiştiğini gösterdiği ve ülkenin geleceğini şekillendirmek için kendisine bir şans verilmesi gerektiği belirtildi.

Mektupta “Bizler, İngiliz iş dünyasının liderleri ve yatırımcıları olarak, değişim zamanının geldiğine inanıyoruz. Son on yılın durgunluğundan kurtulmak için acilen yeni bir bakış açısına ihtiyacımız var ve bu kamusal duruşu sergileyerek başkalarını da bu ihtiyaca ikna edebileceğimizi umuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mektubu imzalayan liderler arasında perakende şirketi Iceland'ın patronu, JD Sports'un başkanı, reklam devi WPP'nin İngiltere kolunun başkanı, Aston Martin'in eski CEO'su gibi isimler yer alıyor.

İşçi Partisi neredeyse bir yıldır anketlerde Muhafazakar Parti’ye karşı yaklaşık 20 puanlık bir üstünlüğe sahip. Parti, hükümeti 14 yıldır ekonomiyi kötü yönetmekle, iş dünyasına istediği istikrarı sağlayamamakla ve insanları daha kötü durumda bırakmakla suçluyor.

Koronavirüs salgınından bu yana Birleşik Krallık'ın ekonomik performansı, G-7 ülkeleri arasında Almanya hariç en zayıf olanı oldu.