İsrail hükümetinden doktorlara yasak: BM yetkilileri ile görüşemeyecekler

İsrail hükümeti, doktorların Birleşmiş Milletler (BM) çalışanları ile görüşmesini yasakladı. 7 Ekim saldırılarını araştıran BM yetkililerinin, sağlıkçılarla mülakat yapmak istediği bildirildi.

Times of Israel'in aktardığına göre, İsrail'in Sağlık Bakanlığı, hükümet karşıtı görüşe sahip olduğu gerekçesiyle doktorlara konuşma yasağı getirdi.

İsrail sağlık görevlilerinin 7 Ekim olaylarını araştıran BM yetkilileriyle görüşmesi yasaklandı.

BM İnsan Hakları Konseyi tarafından oluşturulan araştırma komitesi, 7 Ekim olaylarına şahitlik eden İsrailli sağlık görevlileri ile iletişime geçmeye çalıştığını bildirdi.

Araştırma komitesi, olayların başladığı günden bu yana "uluslararası ve cinsiyet temelli suçları araştırdığını" ve sağlık görevlileriyle mülakat yaparak bilgi almak istediğini aktardı.

İsrail Adalet Bakanlığı'nın hukuk departmanı, Sağlık Bakanlığı yetkililerine talimat vererek BM Araştırma Komisyonu'na konuşulmamasını istedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat'ın, araştırma komisyonunu "İsrail karşıtı ve antisemitik bir oluşum" şeklinde nitelendirdiği bilgisi paylaşıldı.

BM İnsan Hakları Konseyi tarafından oluşturulan araştırma komitesinin hazırlayacağı rapor, haziran ayında tamamlandıktan sonra BM Genel Kurulu'nda sunulacak.