İsrail, insani yardım bölgesi olarak belirlenen Al-Mawasi'ye tanklarla girdi

13 Haziran Perşembe günü bölge sakinleri, İsrail tanklarının Refah’ın batı bölgesinde mesafe katettiğini, havadan, karadan ve denizden yapılan bombardımanın en kötü gecelerinden birinde birçok ailenin karanlıkta evlerini ve çadırlarını terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Gazze halkı, İsrail güçlerinin, mayıs ayında Refah saldırısına başlamasından bu yana İsrail ordusu tarafından yayınlanan tüm duyuru ve haritalarda insani yardım bölgesi olarak belirlenen Refah’ın Al-Mawasi bölgesine doğru ilerlediğini ifade etti.

İsrail, saldırının amacının Hamas’ın Refah’taki son muharip birliklerini de yok etmek olduğunu ve son ilerleyiş başlamadan önce bir milyondan fazla insanın bu şehirde barındığını belirtti.

Bu insanların çoğu şu anda kuzeye, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Han Yunus ve Deyr El Balah’a doğru hareket etmiş durumda.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada Refah’ta “istihbarata dayalı, hedefe yönelik" olarak tanımladıkları operasyonlara devam ettiklerini ve geçtiğimiz gün Gazze Şeridi’ndeki 45 hedefi havadan vurduğunu açıkladı.