İsrail'den Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne saldırı: Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusu, Gazze’nin batısında bulunan Şifa Hastanesine insansız hava araçları ve yoğun silah atışları ile saldırı düzenledi. Bölgede ölü ve yaralıların olduğu duyuruldu.

İsrail tankları ve askeri araçları, Gazze'nin batısındaki bölgelere girerek yerinden edilmiş binlerce hasta ve yaralının bulunduğu Şifa Hastanesini kuşattı. Hastanenin bazı kısımlarını top mermileri ve İHA'lar ile hedef aldı.

AA muhabirinin aktardığına göre, baskından önce yerinden edilenlerin bazıları hastaneyi terk etmeyi başarırken, İsrail'in hastaneyi hedef alması ve içeriye ateş açması sonucunda birçok insan hayatını kaybetti ve yaralandı.

Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin hükümetinin medya ofisinin Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, sabahın erken saatlerinden itibaren Şifa Hastanesi'ne tanklar, ağır silahlı askerler ve insansız hava araçlarıyla baskın düzenleyerek hastanenin içinde ateş açmaya başladığı, bunun yaralılar, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar arasında korku ve paniğe yol açtığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail ordusunun Şifa Tıp Kompleksini tank, İHA ve silahlarla basarak içeride ateş açması, İsrail'in sağlık sektörünü ortadan kaldırma ve hastaneleri yok etme yönündeki niyetini doğrulayan savaş suçudur" denildi.

"İşgal ordusunun Şifa Tıp Kompleksine baskın yapmasını en güçlü ifadelerle kınıyor ve bunu açık bir savaş suçu, uluslararası hukukun ihlali, uluslararası anlaşmaların ihlali ve insanlığa karşı suç olarak değerlendiriyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamada; sağlık personeli, yaralılar, hastalar ve yerinden edilen insanların güvenliğinden tamamen İsrail, ABD yönetimi ve uluslararası toplum sorumlu tutuldu.

“ULUSLARARASI İNSANCIL HUKUKUN İHLALİ”

Gazze Şeridi’nde bulunan Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Şifa Hastanesini yoğun ateş eşliğinde abluka altına aldığını belirterek, hastaneye yönelik yapılan saldırıları uluslararası insancıl hukukun açık ihlali olarak değerlendirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesine yapılan saldırının amacının Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki sağlık sistemini çökertmek olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Şifa Hastanesindeki sağlık personelinin, hastaların ve yerinden edilmiş sivil insanların hayatlarından İsrail güçlerinin sorumlu olduğu ifade edildi.