Viktor Orban’ın Moskova ziyaretine Brüksel’den tepki geldi

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Rusya'ya yapacağı resmi ziyarete tepki gösterdi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Rusya ziyareti ile ilgili konuşan Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, AB dönem başkanlığının AB adına Rusya ile temas kurma yetkisi olmadığını dile getirdi.

Polonya Başbakanı Donald Tusk konuya 'açıklık getirilmesi' gerektiğini söyledi.

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, “Orban'ın Putin'le görüşme planına ilişkin hayal kırıklığımı ve onaylamadığımı ifade edecek kelime bulamıyorum. Orban Avrupa Birliği'ni temsil etmediği gibi AB adına görüşme yetkisine de sahip değildir. Bu görüşme AB dönem başkanlığının görevleriyle uyumlu olmayacaktır” açıklamasında bulundu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB Konseyi Başkanı Michel’in tepkisi sonrasında yaptığı açıklamada, “Brüksel'de rahat bir koltukta oturarak barış yapamazsınız. AB Dönem Başkanlığının AB adına müzakere etme yetkisi olmasa bile, arkamıza yaslanıp savaşın mucizevi bir şekilde sona ermesini bekleyemeyiz. Barışa doğru ilk adımların atılmasında önemli bir araç olarak hizmet edeceğiz. Barış misyonumuzun amacı da budur” dedi.